Warning: Constant ABSPATH already defined in /home/x0h5ofty2z71/public_html/yagayirici.org/wp-config.php on line 84
Yağ tutucu | Yağ Ayırıcı Ankara - Yağ Tutucu, Yağ Ayırıcılar, Tezgah Altı Yağ Ayırıcı, Kanal İçi Yağ Ayırıcı
Yağ Ayırıcı
Written by ozcelikler

Yağ Ayırıcı

Yağ Ayırıcı kullanım zorunluluğu T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ve T.C. Resmi Gazetesinde 19.04.2005 tarihinde yayınlanan 25791 ve 30.03.2010 tarihinde yayınlanan 27537 sayılı “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” ne göre kanunen zorunludur.

Yağ Ayırıcı Kullanım Alanları:

Hafif Sıvıların Atık Sudan Ağırlık Farkı ve Birleşme Yoluyla Ayrıldığı Durumdaki Ayırma sisteminde Uygulanır.

Yağ Ayırıcı Kullanım Yerleri:

  • Mutfaklar
  • Alışveriş
  • Merkezleri
  • Restoranlar
  • Okullar

Bu alanlarda Endüstriyel Yağ Tutucu kullanımı da oldukça yaygındır.

Kullanım Sektörleri:

Yağ Ayırıcılar Oteller, restoranlar, toplu yemek üretim tesisleri, hastaneler, baklava-pasta üretim tesisleri, et işleme ve et mamulleri üretim tesisleri, süt işleme ve sütlü mamul üretim tesisleri, alışveriş merkezleri, villalar, münferit atık su arıtma tesisatı bulunan konut siteleri

Özelliği;
  • Yağ Ayırıcı seçimlerinizi kullanmakta olduğunuz kompresörün özelliğine göre yapmalısınız.
  • Yağ Ayırıcılar kompresör ve kondanser arasında dikey olarak kullanılmaktadır.
  • Tamamı AISI 304 Kalite Paslanmaz Çelik Malzemeden İmal Edilir. Katı Maddeleri Toplamak Üzere Çıkarılabilir Süzgeç Tertibatlıdır.
  • PVC veya Parçalı Pik Boru Tesisata Bağlanmaya Uyundur.
  • Kapak Sızdırmaz Lastik Contalıdır.
Yağ Ayırıcı Avantajları:
  • Tesisi taşınabilir boyutta olup fazla yer kaplamaz
  • Tesisin işletilmesi ve bakımı kolaydır
  • Enerji sarfiyatı çok düşüktür
  • İşletim kolaylığı
  • Tesisten çıkan yağları ve çökebilecek maddeleri ayırarak, kanalizasyon borularının tıkanmasını önler.
  • Ayrıştırılan yağ çeşitli amaçlar için kullanılabilir.
  • Çalışma ruhsatı almanızı ve korumanızı sağlar.
  • Tezgah Altı Yağ Tutucu ile birleştirildiğinde daha verimli bir atık kontrolü sağlanabilir.
Yağ Tutucu
Written by ozcelikler

Yağ Tutucu

Yağ Tutucu Kanalizasyon hatlarının tıkanmasını önler ve arıtma tesisinin verimli çalışmasını sağlar. Yağ Tutucu aslında bir ön arıtma sistemidir.

Atık yağlar donarak Atık Su hatlarında tıkanmalara neden olur. Atık yağlar mutlaka yağ tutucu kullanılarak uzaklaştırılmalıdır.

Yağ tutucu, endüstriyel yemekhaneler, fastfood merkezleri vb.. yerlerde daha çok kullanımı tercih edilir. Yağ tutucular manuel ve otomatik olarak ve çeşitli kapasitelerde imal edilebilir ve bakımları ile temizliği kolayca yapılır.

Yağ Tutucu Nedir ?

Yağ tutucular evlerimizde iş yerlerimizde her gün kullanmakta olduğumuz bitkisel atık yağların kanalizasyon sistemlerine karışmasını önleyen aynı zamanda koruyan bir alettir. Bu lavabo altı yağ tutucu bir kap veya benzeri bir hazne olarak da düşünülebilir. yağ tutucu su ile kanalizasyon sularının birbirlerine ulaşmasını engellemektedir.

Nerelerde Nasıl Kullanılır?

Yağ tutucu; içerisinde bulundurmuş olduğu hazne yardımı ile içerisinde tutmuş olduğu atık bitkisel yağları belli bir süre içerisinde muhafaza etmektedir. Başka bir ifade ile insanların çevre sağlığına zarar vermesini önlemek amacı ile kullanılan aletler olarak da tanımlanabilmektedir. Yağ tutucu krom tezgah altı tutucular hemen hemen büyük işletmelerde restoranlarda lokantalarda kullanılmakta ve insanların kullanmış olduğu yiyecek ve içecek endüstrisinin olduğu her yerde yağ tutucu krom tezgah altı tutucular bulunmakla birlikte Yağ tutucu krom tezgah altı gayet kullanışlı bir alettir. Endüstriyel kullanım için Endüstriyel Yağ Tutucu ve Kanal İçi Yağ Ayırıcılar gibi özel sistemler de tercih edilebilir.

Yağ Tutucular Nelerdir?

Lavabo altı yağ tutucular yağ tutucu satan tüm işletmelerde bulunmakla birlikte lavabo altı yağ tutucu fiyatları satılan mağazadan mağazaya değişiklik göstermekle birlikte aynı zamanda satıcının satmış olduğu Lavabo altı yağ tutucunun özelliklerine göre lavabo altı yağ tutucu fiyatları değişkenlik göstermesinin yanında restoran lokanta gibi iş yerleri için gayet ekonomik ve kullanışlı aletlerdir.

Yağ Tutucuların Özellikleri Nelerdir?

Lavabo altı yağ tutucular içerisinde filtre barındırmaktadır ve bu filtreler daha çok mutfaklarda kullanılmasının yanı sıra davlumbaz fırın olarak da bilinmektedir.  yağ tutucu fiyatları çok değişik fiyatlarda ve ebatlarda bulunmasının yanı sıra cinsi olarak da yağı tutucu özelliği bulunmaktadır.

İçerisinde bulundurduğu filtrelerin özellikleri arasında kolayca temizlenebilme özelliğinin yanı sıra paslanmaz bir özelliğe de sahiptirler.  yağ tutucu fiyatları yiyecek ve içecek endüstrisinde bulunan işletmeler tarafından kolaylıkla kullanılan aletlerdir.

Ankara Tezgah Altı Yağ Tutucu
Written by ozcelikler

Tezgah Altı Yağ Tutucu

Tezgah Altı Yağ Tutucu, Kanalizasyon hatlarının tıkanmasını önler ve arıtma tesisinin verimli çalışmasını sağlar.  Tezgah altı yağ tutucu aslında bir ön arıtma sistemidir. Atık yağlar donarak Atık Su hatlarında tıkanmalara neden olur. Atık yağlar mutlaka  tezgah altı yağ tutucu kullanılarak uzaklaştırılmalıdır. Tezgah altı yağ tutucu, endüstriyel yemekhaneler, fastfood merkezleri vb.. yerlerde daha çok kullanımı tercih edilir.

Tezgah Altı Yağ Tutucu

Günümüzde en çok kullanılan mutfak lavabolarında yemek atıkları genellikle kanalizasyona karışmaktadır. Bu durum hem lavabo borularında hem de çevreye karışması sebebiyle ciddi kirlilik yaratmaktadır. Aynı durum özellikle büyük yemek üreten fabrika atıklarında daha fazla görülmektedir.

 Tezgah Altı Yağ Tutucu Nedir?

 Kanalizasyon evsel ve sanayii atıklarının yer altına ulaşmasını sağlayan borular zinciri olarak tanımlanmaktadır. Nüfus artması sebebiyle her türlü atıkların kanalizasyondan geçmesi boruların tıkanmasına ve doğaya zarar vermesi sonuçları meydana gelmektedir. Bu sebeple www.yagayirici.org web sitesi içerisinde yer alan tezgah altı yağ tutucu ve kanalizasyon atığının minimuma indirilmesi amacıyla kullanılmaktadır. tezgah altı yağ tutucu kanalizasyona bağlanan kanalın girişine takılan ayıraçlar olarak tanımlanmaktadır. Ev ve endüstriyel mutfaklarda yaygın kullanım alanı vardır. Alternatif olarak Lavabo Altı Yağ Tutucu modelleri de tercih edilebilir.

 Tezgah Altı Yağ Tutucu Nasıl Kullanılır?

 Fabrika veya evsel atıkların toprağa ve denize ulaşmasını tezgah altı yağ tutucu ayraçları ile filtre edilmektedir. Paslanmaz çelik tezgah altı yağ tutucu sağlıklı işlevini sürdürebilmeleri için oldukça önemlidir. Paslanmaz çelik tezgah altı yağ tutucu uzun vadede kullanıma çok elverişli yapıya sahiptir.

 Endüstriyel tesislerin atıklarının oluşması, bilinmeyen çatlaklardan sızan atıkların küçük sızıntılardan korumak amacıyla girişlere yerleştirilmektedir. Böylece endüstriyel atıklar bir ağ görevi gören yağ tutuculara eklenen filtreler sayesinde doğaya karışmayacaktır. Çevre mühendisleri bu sistemi tüm endüstriyel olarak iş yapan fabrikalara şiddetle tavsiye etmektedir.

 Tezgah Altı Yağ Tutucu Fiyatları

 Tezgah altı formlarındaki yağ tutucular plastik ve paslanmaz çelik tezgah altı yağ tutucu olmak üzere 2 gruba ayrılmaktadır. Yağ tutucu fiyatları litre bazında değişiklik göstermektedir. Kullanılan malzemeler de yağ tutucu fiyatları değişkenlik göstermektedir.

 Tonaj değişiklikleri ve içerisindeki filtre sistemi tercihine göre www.yagayirici.org web sitesi içerisinde yer alan iletişim sayfası üzerinden uzman ekiplerin yardımı ile taleplere göre yağ tutucu fiyatları gerçekleştirmektedir. Ürünler konusunda detay ve içeriklerinde uzman yönlendirmesi ile doğru ürünlere ulaşmak söz konusu olmaktadır.

Tezgah Altı Yağ Ayırıcı
Written by ozcelikler

Tezgah Altı Yağ Ayırıcı

Tezgah Altı Yağ Ayırıcı önemi gün geçtikçe artmaktadır. Atık yağlar kanalizasyon şebekesi ve arıtma tesislerine büyük zararlar vermekte, toprağa dökülen atık yağlar verim kaybına sebep olmaktadır. Atık yağlar mıknatıs gibi diğer atıkları da tutarak kanalizasyon şebekesinin daralmasına, bir süre sonra tıkanmasına neden olmaktadır.

Bir litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletebilmektedir. Atık yağların ulaştıkları göl, deniz ya da akarsu yüzeyinde bir film tabakası oluşturarak suyun oksijenle temasını engellemekte suda yaşayan canlıların oksijen alışverişi ile güneş ışığını önleyerek ölmelerine sebep olmaktadır. Ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı da, atık yağların doğrudan kanalizasyona gitmesini engellemek için harekete geçti. Buna göre, sanayi kuruluşları, siteler gibi toplu yaşam alanlarında da yağ ayırıcıların kullanılması zorunlu olacaktır.

Yağlı atık suların arıtma sistemine veya kanalizasyona verilmeden önce, yağın ayrıştırılması amacıyla kullanılan yağ tutucular, epoksi kaplı sac veya paslanmaz çelikten imal edilirler. Ev ve endüstriyel mutfaklarda yaygın kullanım alanı vardır. Alternatif olarak Lavabo Altı Yağ Tutucu modelleri de tercih edilebilir.

Tezgah Altı Yağ Tutucular

Yağ tutucu en basit anlamıyla arıtma sistemi ile çalışan tıkanmaları önleyen teknolojik ürünlerdir. Yağ tutucular, atık yağların ayrıştırılmasında ve doğaya karışmasında önemli role sahiptir.

 Günümüzde şehirleşmenin ve üretimin artması, kanalizasyon ve diğer alt yapı hizmetlerinin gelişmesine de katkı sağlamış durumdadır. Yağ tutucular, gelişen ve değişen yaşam koşullarında daha temiz ve yaşanılabilir bir doğa için kaçınılmaz yenilikler arasındadır. Yağ tutucular hem giderlerin tıkanmasını engelleyerek daha ferah ortamların hazırlanmasına imkân sağlıyor hem de atık suların tıkanmasını engellemektedir.

 Yağ Tutucu Nedir?

 Evlerimizde kullandığımız yağlardan endüstriyel tüm yağların kanalizasyon sistemlerine karışmasında engelleyici görev üstlenen bu aletlerin, yağ tutucu krom tezgah altı olanları hem daha uzun ömürlü hem de kaliteli yağ tutucular olarak bilinmektedir.

 Krom, yer kabuğunun doğal bileşenleri arasında bulunan önemli madenlerdendir gümüşe benzemesi ve parlaması ile bilinen kromun eritilmesi ve kaynatılabilmesi sanayi malzemesi olarak kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Yağ tutucu krom tezgah altı ürünlerimiz kromdan imal edilmektedir. Dolayısıyla yağ tutucu krom tezgah altı ürünleri kromun kendine has bileşenleri sayesinde, paslanmaya karşı dayanıklılık göstermektedir.

 Yağ Tutucu Fiyatları Nelerdir?

 Tüm mutfaklarda tezgah altı olarak kullanılabilen yağ tutucu fiyat endeksi ise piyasada yaşanan değişimlere göre farklılık gösterebilmektedir. Günümüz koşullarında 1000 TL ile 5000 TL arasında yağ tutucu fiyat çeşitliliği bulunmaktadır. Yağ tutucu fiyat hakkında detaylı bilgi için https://www.yagayirici.org/ adresini inceleyebilir günün her saati Özçelikler teknik personele ulaşabilirsiniz.

 Ayrıca yağ tutucu ve diğer tüm tezgah altı, kanal içi yağ ayırıcı ve yağ tutucular hakkında detaylı bilgi içeren kataloğumuza da ulaşabilirsiniz.

 Yağ Tutucu Sisteminin Faydaları Nelerdir?

 Yağ tutucuların faydaları doğamız ve diğer canlılar için oldukça fazladır. Özellikle su canlılarının daha rahat nefes alması ve zehirlenmemesi için temiz suya ihtiyaçları bulunmaktadır. Yağ tutucular, yağın kanalizasyona oradan da sulara karışmasını engelleyerek tek başına sosyal sorumluluk projesine imza atmaktadır.

0,3 Lt/sn Tezgah Altı Yağ Ayırıcı Tablo
0,3 Lt/sn Tezgah Altı Yağ Ayırıcı Tabloh Altı Yağ Ayırıcı Tablo
0.5 Lt/sn Tezgah Altı Yağ Ayırıcı Tablo
0,5 Lt/sn Tezgah Altı Yağ Ayırıcı Tablo
Gres Yağ Ayırıcı Gömme Tip
Written by ozcelikler

Kanal içi Yağ Ayırıcılar

Kanal içi Yağ Ayırıcılar yüksek bir yağ sıcaklığı oluşturup soğutucu akışkan gaz migrasyonunu önlemek ve yağ içindeki soğutucu akışkanın ayrılması ve gazın alınmasını sağlama amaçlı kullanılmaktadır.
Kanal içi Yağ Ayırıcı Hammaddeleri tamamen paslanmaz ve sarı malzeme kullanılmakta olan şamandıra sistemi oldukça hassas ve sağlam bir iğneli valf sistemi ile çalışmaktadır.
Ürün içerisinde kullanılmakta olan parçalar;
Şamandıra topu, mandal, iğne, yağ ayırıcı plaka ve filtreler tamamen paslanmaz malzemelerdir.
Yağ dönüş borusu ve şamandır valfi ise tamamen sarı malzeme kullanılmaktadır.

 Kanal İçi Yağ Ayırıcıların Önemi Ve Faydaları Nelerdir?

Günümüz koşullarında çevreyi korumak ve diğer canlıların hayatlarına saygı göstermek hem insani hem de yasal zorunluluktur. Öyle ki, evlerimizde kullandığımız ister bitkisel olsun, ister hayvansal olsun her türlü kullanılmış yağın kanalizasyona ve oradan büyük su birikintilerine (göller, denizler veya okyanuslar) karışmaması gerekmektedir. Makalemizde Kanal İçi yağ ayırıcılar ve bu sistemlerin ne olduğu ve faydalarını aktaralım.

Anayasamızın 30.03.2010 tarihli ve 27537 sayılı “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğine göre bir mutfağa sahip olan her türlü işletmenin atık sularının kanalizasyon sistemine gönderilmeden evvel koşullara uygun bir evsel yağ ayırıcıdan geçirilmesi zorunlu kılınmıştır. Hizmet sektörünün ilgili kurumlarına getirilen bu zorunluluk, çevreyi korumada alınan tedbirlerin başında gelmektedir.

 Yağ Ayırıcı Nasıl Çalışır?

Genel olarak paslanmaz çelik malzemeden üretilen paslanmaz çelik yağ ayırıcılar, sök-tak yapılabilen ve katı maddeleri ayırabilen özelliklere sahip makinelerdir. Genelde lavabo altı ve su giderlerinin ara kısmına montajlanarak kullanılmaktadır. İçerisinde bulunan filtreler sayesinde yağı, sudan ayırmaktadır. paslanmaz çelik yağ ayırıcılar malzemesinde kullanılan çelik, daha uzun ömürlü ve kaliteli olmasını sağlamaktadır. paslanmaz çelik yağ ayırıcılar doğa dostu ve uzun ömürlüdür. Bu sistem Gres Atık Yağ Ayırıcı ile birlikte kullanıldığında sanayi tipi mutfaklar için etkili bir filtreleme sunar.

 Yağ Ayırıcıların Faydaları Nelerdir?

Özel Kanal İçi yağ ayırıcılar bilinen en önemli faydası, zararlı yağların sudan ayrılarak doğaya karışımını engellemesidir. Ekosistem içerisinde yer alan özellikle su hayvanlarının zarar görmesinin önüne geçmektedir. Aynı zamanda bitkisel atık yağ tutucu sayesinde bu yağların suya karışımını engelleyerek, dolaylı yoldan diğer çevresel zararların da önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Kanal İçi yağ tutucu hakkında detaylı bilgi web sitemizde sizleri bekliyor.

 Yağ Ayırıcılarında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

 Yağ ayırıcıların yasal olarak öncelikle EN 1825 standartlarına uygun olmalıdır. Bunun yanında, yağ ayırıcı filtrelerin istenilen maddeleri sudan olabildiğince sorunsuz ayırması önemlidir. Bu açıdan, sızdırmaz ve dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca evsel atık yağ ayırıcılar periyodik olarak iç temizliğinin yapılması gereklidir. Aksi takdirde dolma yaşandığında istenmeyen sonuçlarla karşılaşma olasılığı bulunmaktadır.